Dispunem de 3 utilaje semiautomate pentru imprimarea prin tampografie
Tampografie
Tampografia se utilizeaza pentru imprimarea in detaliu a emblemelor sau logo-urilor pe diferite produse, obiecte neregulate cu suprafata cilindrica sau plana. Metoda se foloseste pentru imprimarea pe pixuri, obiecte de birou, brichete, brelocuri, raclete, jucării, calculatoare sau ceasuri, si alte produse industriale din material plastic, metal, piele, sticla, lemn, PVC, polistiren, ABS, polimetacrilat, hartie, carton - procedeul ramanand acelasi, diferind doar componentele vopselei utilizate.
Principiul imprimarii prin tampografie:
Tehnologia imprimarii prin tampografie in principiu este un proces foarte simplu. Ea este conceputa in special pentru imprimarea si a suprafetelor plane. Elementele cheie ale acestui proces le constituie clișeul, vopseaua si tamponul. De calitatea acestor elemente depinde in foarte mare masura si calitatea imprimarii.
Pentru a putea intelege mai usor principiul de imprimare prin tampografie va vom explica pe scurt pe ce principiu se bazeaza imprimarea prin tampografie.
Imaginea pe care doriti sa o imprimati trebuie redactata la un computer sau poate fi copiata si direct de pe o mostra pe care o aveti la dispozitie. Dupa redactarea la computer, imaginea se imprima pe o imprimanta cu laser sau jet de cerneala de calitate buna.
Pentru ca imaginea de imprimat sa poata fi transmisa pe obiectul de imprimat trebuie executat in primul rand un film care sa corespunda cu imaginea pe care doriti sa o imprimati.
Urmeaza transferarea imaginii pe un cliseu. Cliseul se expune la raze ultraviolete dupa care urmeaza developarea, in functie de tipul cliseului si fixarea.
Cliseul montat in masina de imprimat este inundat cu vopsea, apoi surplusul de vopsea este racluit de un cutit. In adanciturile cliseului corodat ramane vopseaua, care va fi luata cu tamponul siliconic si apoi depusa pe obiectul de imprimat. Prin faptul ca la suprafata vopselei se evapora diluantul, aceasta devine lipicioasă, ceea ce inlesneste transferul vopselei de pe tampon spre obiectul de imprimat.
Diversitatea aplicatiilor face ca tampografia sa reprezinte o metoda de imprimare avantajoasa, foarte economica si versatila pentru multe domenii de activitate ca industria articolelor sportive, industria auto, industria electronica si electrotehnica, industria farmaceutica.
|